YOGA pentru cei mai sănătoși seniori – ONLINE, GRATUIT

Desirée Halaseh se alătură inițiativei Asociației Răsăritul de Argint de a oferi o viață mai bună seniorilor și a conceput un plan de exerciții ușoare, de mobilitate și respirație pentru toți cei care doresc să își îmbunătățească funcțiile organismului și înțeleg importanța mișcării pentru o viață activă și sănătoasă.

Desirée este, cum îi place ei să spună, o moldoveancă-iordaniancă care traiește acum în Bali, după ce a plecat acum 10 ani într-o minunată călătorie prin India, pentru a-și căuta identitatea. De atunci scrie despre frumusețile pe care le întâlnește în drumul ei aici.

Din 2019 este instructor acreditat, dar practică yoga ca mod de viață și terapie de 5 ani, iar cursurile pentru seniori se vor face chiar din Bali, Indonezia.

Programul este special conceput pentru cei cu vârsta de 55+ de Desirée Halaseh: „Practic yoga ca mod de viață și terapie. Fiecare postură și exercițiu de respirație interacționează cu organismul uman în moduri diferite, nu doar la nivel muscular dar și respirator, digestiv, circulator, cerebral, endocrin și reproductiv. Yoga echilibrează energiile subtile ale minții, calmează și reduce eficient tensiunile fizice.”

De ce Yoga?

  • Puțini sunt cei care au norocul să nu cunoască durerea provocată de un gât înțepenit sau de o aplecare bruscă. O dată cu vârsta apar și problemele de mobilitate.
  • Echilibrul începe să se deterioreze, iar un echilibru slab duce deseori la căderi care pot provoca leziuni grave. Un echilibru bun este necesar pentru a controla mișcările corpului în activitățile zilnice.
  • Capacitatea pulmonară este un factor de predicție pentru sănătate și longevitate. După vârsta de 30-35 de ani se produce un declin progresiv al funcției pulmonare, respirația devenind mai dificilă pe măsură ce îmbătrânim.
  • Insomnii? Somnul este un proces fiziologic vital, cu importante functii reconfortante. Odată cu înaintarea în vârstă, apar numeroase schimbări în structura somnului, iar privarea de somn are un efect negativ asupra inimii și a memoriei.
  • Gânduri negre? Câteodată ne confruntăm cu gânduri nedorite, amintiri neplăcute, imagini care descriu fricile noastre sau îngrijorări cu privire la viață. Capacitatea de a controla gândurile este deosebit de importantă pentru sănătatea noastră mentală.

Beneficii

  • Yoga îmbunătățește funcția fizică, precum și bunăstarea psihică. Beneficiile pentru seniori sunt aceleași ca pentru toată lumea –  tonus muscular crescut, echilibru bun (care este deosebit de important), puterea și starea de spirit îmbunătățită.
  • Prin intermediul exercițiilor de respirație, capacitatea pulmonară crește, rezultând un somn mai bun.
  • În comparație cu alte activități, yoga îmbunătățește rezistența corpului, flexibilitatea și alungă depresia, așa arată studiile cercetătorilor de la Universitatea de stat din Oregon, de aceea am ales pentru seniori o activitate benefică și extrem de plăcută.

Yoga însă nu rezolvă peste noapte niciuna dintre problemele de sănătate înșirate mai sus. Este nevoie de perseverență și implicare. Dar este un început la îndemâna tuturor seniorilor și vă așteptăm să dăm startul împreună unei vieți mai bune și mai sănătoase!

Când? 7, 14 și 21 decembrie ora 10:00

Cum mă înscriu?

1. Trimiteți un mail pe acasa@rasarituldeargint.ro cu titlul “Înscriere Yoga cu Desirée” sau un mesaj pe pagina de facebook a Asociației Răsăritul de Argint

2. Veți primi un mail înapoi cu câteva întrebări personale, la care va trebui să răspundeți tot în mail (respectiv pe pagina de facebook)

3. Primiți confirmarea de înscriere și link-ul săptămânal pe care va trebui să-l accesați printr-un simplu click.

Cine e Asociația Răsăritul de Argint și ce vrea ea puteți afla AICI.

Adaugă un comentariu