Classy România. Excursie de 1 zi pe Drumul Vinului din Prahova, cu degustare de vinuri în zona Urlați

Va recomandam o frumoasa excursie, in care vom parcurge o mica parte din Drumului Vinului din Prahova, un vechi traseu al vinului folosit de catre negustorii romani. Cu o istorie si o tradiţie viticola bogata, inca de pe vremea dacilor, podgoria Dealu Mare dispune de conditii geografice si climaterice similare cu regiunile Bordeaux si Toscana. In calatoria noastra, vom poposi la Manastirea Verbila, Conacul Bellu si Casa Colinelor-Cramele „1000 de Chipuri” din Urlati.

Oferta dedicată pensionarilor, de 149 RON/persoană, include:

PROGRAM:

 • Ora 08:30 plecare, in fiecare sambata, din Bucuresti catre zona Urlati/Prahova, la o distanta de 80-90 km
 • Transport privat dus intors cu microbuz – maxim 14 locuri
 • Popas si vizita Manastirii Verbila
 • Vizita Muzeului Conacul Bellu – BILET INTRARE BONUS!
 • Vizita cu degustare la Casa Colinelor – Cramele „1000 de Chipuri”

OBSERVATII:

 • Tariful este valabil pentru min. 10 platitori. In cazul in care sunt mai putin de 10 persoane, pretul se recalculeaza la cerere.
 • Plata se face integral anticipat cu 7 zile inaintea datei de plecare
 • Tariful nu include: masa de pranz (optional: 25 Ron/persoana cu rezervare in prealabil; asistenta turistica)
 • Oferta este valabila pentru pensionarii din Bucuresti si din localitatile aflate la o distanta similara fata de zona Urlati/Prahova. Va rugam sa contactati agentia Classy Romania pentru detalii.

DESPRE LOCURILE VIZITATE

Manastirea Verbila

Ansamblul medieval al Manastirii Verbila, monument istoric de categoria A, este unul dintre cele mai vechi asezaminte religioase din Prahova. Lacasul de cult a fost ridicat la 1532 si poarta hramul “Adormirii Maicii Domnului”. In biserica a poposit pentru a se ruga domnitorul Mihai Viteazul inainte de a pleca spre Alba Iulia pentru unirea celor trei tari romanesti.

Muzeul Conacul Bellu

Conacul Bellu este un muzeu frumos, bogat, bine intretinut si renovat. Face parte dintr-un complex arhitectonic ce dateaza de la jumatatea secolului al XIX-lea si care a apartinut familiei Bellu. Aici este expus un bogat patrimoniu de arta plastica si decorativa, etnografie, carti rare, mobilier din diverse epoci, icoane și arme din sec. XVIII-XIX. Muzeul detine si o crama boiereasca, construita cu bolti stil Avella, cu piese cioplite in piatra din sec. II-III si alte utilaje si vase pentru producerea vinului, ce prezinta practica viticulturii in zona Dealu Mare din cele mai vechi timpuri si pana in prezent.

Casa Colinelor – Cramele 1000 de Chipuri

Povestea 1000 de Chipuri incepe in 2007. Este o mica afacere de familie a unor mari pasionati de vinuri. Gazdele noastre ne vor conduce prin toate nuanţele de la alb la roşu, printr-un labirint de arome:

 • Prezentare si degustare vinuri albe si rose: Tamaioasa Romaneasca, Sauvignon Blanc, Rose
 • Vizita si degustare crama (descrierea procesului de vinificatie impreuna cu degustarea vinurilor in diferite etape de maturare)
 • Degustare la alegere a unui vin rosu din gama 1000 de Chipuri: Merlot 2015, Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2017 , Pinot Noir 2014, Feteasca Neagră 2017, Shiraz 2015
 • Degustarea de vinuri este insotita de platouri cu branzeturi și apa plata
 • Durata unei degustari varieaza intre 1.30 – 3 ore

Avand peste 20 ani de experienta in turism, agentia Classy Romania va ofera recomandari, sfaturi de calatorie, oferte personalizate, raspunsuri rapide si preturi avantajoase

Va punem la dispozitie cunostintele si entuziasmul nostru pentru a va oferi o vacanta speciala.

Contact Classy Romania: tel. 0725.238.464; 0725.173.730; E-mail: office@classyromania.com; Facebook – facebook.com/classyromania

3 comentarii